dimecres, 5 de març de 2008

Els Països Catalans a L'escola Cabot de Saint Pauls (Bristol, Anglaterra)


El "Rodamón de Palau-Solità i Plegamans" no s'atura", el Català internacional a Bristol segueix donant a conèixer al mon els Països Catalans.

Aquest cas en curtes xerrades a l'escola (nens de sis a dotze anys) Cabot del barri de Saint Pauls a Bristol. Un barri multicultural poblat principalment per anglesos d'origen asiàtic i africà, on l'activitat cultural i musical és la mes dinàmica del sud est d'Anglaterra.


Vestit de Català amb barretina i tot, La primera qüestió del Xavier als nens, era la diferencia entre grups de gents. La resposta era instantània " les seva llengua". Aleshores, introduïa alguns dels aspectes principals de la nostra cultura i acabava llegint el conte del Pere Calders "raspall".

Va ser un moment molt especial experimentar que un conte en Català (traduït a l'anglès) de Pere Calders després de tants anys i patiments d'aquest home, espurnegés l'atenció i imaginació dels nens i nenes d'un col·legit angles tan intensament.

Els nens van bombardejar el Xavier amb preguntes sobre els nens dels Països Catalans, el petit Sala (protagonista de llibre), i el llibre va voltar per les mans de cada nen encuriosits pels dibuixos del mateix.

El Xavier va donar el llibre a l'escola, a mes d'un llistat d'altres contes Catalans traduïts a l'anglès,
a conseqüència del gran reeximent del conte entre els nens i els mestres.
Això demostra que els adults diferencien els humans depenen de les pors que pateixen.
Els que no en tenim nomes veiem adults amb diferent tonalitats de veu i colors anímics.

1 comentari:

L'urinal ha dit...

Molt bé company.

El que dic, amb un com tu a cada país ja no ens caldria tenir por a desaparèixer.

Bona feina Xavier.

Fins uri
Ara